Billetbestilling: 39 65 33 50

Operasæsonen

Velkommen til en spændende sæson, der byder på udvalgte operaer for enhver smag fra 9 af Europas største operascener.
Julemåneden fejres blandt andet med en storslået udgave af balletten Nøddeknækkeren.
 2017

Maskeballet

Tirsdag 24. oktober 2017 LIVE
Vi skal opleve den store polske tenor Piotr Beczala og sopranen Ekaterina Metlova i dette elegante spil om jalousi, konspirationer, lidenskaber, hævn og til sidst tilgivelse i dette mesterværk af Verdi. Et værk som vakte vrede og blev forbudt af censuren og som tvang komponist og librettist til at foretage ændringer i det: Fra oprindeligt Sverige til det fjerne Boston. Instruktøren Vincent Boussard, dekoratøren Vincent Lemaire og Christian Lacroixs kostumer forstærker den mørke stemning og mystik omkring stykket og fokuserer på den dramatiske kerne i partituret.
Fra: Gran Teatre del Liceu, Barcelona.

Køb billet

Tryllefløjten

Søndag 5. november 2017
Denne produktion repræsenterer den første del af et samarbejds-projekt mellem La Scalas operaakademi og en af de mest prestigefyldte instruktører i vores tid, Peter Stein. Formålet er at præsentere de fineste unge internationale sangere hvert år i forbindelse med afslutningen af en unik kunstnerisk proces med hensyn til kvalitet og niveau. Stein har forpligtet sig til at begynde de unge kunstneres træning og undervisning et år før deres debut. Oplev fremtidens operastjerner, inden de spredes for alle vinde.
Fra: Teatro alla Scala, Milano

Køb billet

Carmen

Søndag 19. november 2017
Stykket handler om dragonen Josés altopslugende kærlighed til sigøjnersken Carmen, der driver ham ud i forbrydelse. Han bliver desertør, smugler, røver, og til sidst dræber han sin elskede, da hun ikke vil have ham. Over for ham står en stærk kvinde, Carmen, for hvem friheden til at vælge kærligheden betyder mere end selve livet. Denne opera af Bizet er et mesterstykke i realistiske følelser, her iscenesat af Kasper Holten.
Fra: Bregenzer Festspiele.

Køb billet

La Bohéme

Tirsdag 12. december 2017 LIVE
Disse bohémekunstnere er villige til at brænde et manuskript for at holde varmen i en tid med triumferende borgerlig materialisme, drømmen om en anden tilværelse. Baseret på disse scener af bohemeliv tilbyder Puccini en rørende kærlighedshistorie og noget af den smukkeste musik i historien. Operaen fortæller historien om digteren Rodolfo og den skrøbelige Mimi. Iscenesættelsen af denne nye produktion er blevet overdraget til Claus Guth, der lokaliserer dramaet i en fremtid blottet for håb, hvor kærlighed og kunst bliver det eneste middel til transcendens.
Fra: Opéra National de Paris.

Køb billet

Nøddeknækkeren

Søndag 17. december 2017, Ballet
Ethvert barn bør se Nøddeknækkeren mindst én gang. Og denne nye Nøddeknækker fra Wien-statsoperaen er ikke noget dårligt valg. Flotte kostumer, officersuniformer og store kjoler fra det 19. århundrede. Soldaterne er talrige, og der er husarer på heste. Særligt charmerende er alle børnene. Der er snesevis af dem i balsalsscenen, og at se så mange andre børn på scenen vil helt sikkert glæde børn blandt publikum. I sidste ende er scenen er lige så meget et spejl for børn, som det er for de voksne. Det er en russisk udgave af Rudolf Nureyev.
Fra: Wiener Staatsopera

Køb billet

2018

Lohengrin

Søndag 21. januar 2018
En de helt store operabegivenheder i 2015 var Lohengrin på Semper operaen med Anna Netrebko og Piotr Beczala, begge debuterende i Wagnerroller. Dirigeret af Christian Thielemann blev forestillingen mødt med stående ovationer fra publikum og en lige så stor anerkendelse fra kritikerne: "Ren lyksalighed! Aldrig endt applaus!" Anna Netrebkos debut som Elsa var en af de store forventede musikalske begivenheder: "Sopranen sang en frodig, modent lydende Elsa med ubestridelige bel canto skygger, helt hjemme i Wagners romantiske univers." Om Piotr Beczała: "Denne var næsten perfekt i titelrollen." Også de øvrige medvirkende var fremragende.
Fra: Semperoper, Dresden.

Køb billet

Alceste

Søndag 4. februar 2018
Pier Luigi Pizzi's nye prestigefyldte produktion af Alceste af Christoph Willibald Gluck er en hyldest for at markere 300 året for komponistens fødsel. Gluck er eksponent for den tidlige wienske klassicisme og spillede en afgørende rolle for reformen og forenklingen af opera seria, der havde tilbagegang i det attende århundrede. Et nøgleelement i denne reform er Alceste, sammen med den mere berømte Orfeo og Euridice. Denne historie om kvinden der tilbyder Apollon sit liv for sin elskede, er et overflødighedshorn af scenisk skønhed og stemmer.
Fra: Teatro La Fenice, Venedi.

Køb billet

Roméo og Juliette

Tirsdag 27. februar 2018 LIVE
Efter 30 år vender Roméo og Juliette tilbage på Gran Teatre del Liceus scene i Co-produktion med Santa Fe Opera. Handlingen er flyttet til den amerikanske borgerkrig (1861-1865), der giver en klar sammenhæng for det uoverskuelige forhold mellem Capulets og Montagues. De elskende bor i et klassisk lighus, der foregriber deres fatale skæbne fra starten af deres forræderi. Aida Garifullina, som blev kåret af Plácido Domingo som "en af de mest spændende operadivaer i dag og i morgen", er Juliet sammen med Saimir Pirgu, som er blevet beskrevet af Opera Today som "en af verdens vigtigste fortolkere af lyriske tenorroller".
Fra: Gran Teatre del Liceu, Barcelona.

Køb billet

Pique Dame (Spar dame)

Søndag 18. marts 2018
Som et af højdepunkterne i Holland festivalen står den kendte regis- sør Stefan Herheim bag Tchaikovskijs elskede opera om en ung mand, der for udsigten til jordisk rigdom mister sin chance for kærlighed og lykke. Hovedpersonen Hermann sætter alt på spil i troen på, at der skal være en hemmelig formel, der forhindrer ham i at tabe i kortspillet. Hans ønske om at få hemmeligheden fra sin kæreste Lisas bedstemor, den gamle grevinde, kommer til at koste tre mennesker livet.
Fra: Dutch National Opera, Amsterdam.

Køb billet

Carmen

Søndag 15. april 2018
Med denne festivalopførelse fra Zürich opera, med en af operaens største mezzoroller, har Vesselina Kasarova sin debut som Carmen. Fra det øjeblik hun er på scenen til operaens afslutning dominerer Kasarova scenen med sin utroligt nuancerede mezzo og sin karisma. Dette er ikke en fræk pige, der fordrejer mænds hoveder med et kast af sine sorte krøller og vrikken med hoften, nej dette er en moderne, selvsikker kvinde, der ved præcis, hvad hun vil have. Denne Carmen behøver ikke kastagnetter til at udtrykke sin lidenskab: den gløder indefra. Hun har en partner af samme statur i Jonas Kaufmanns Don José.
Fra: Opernhaus Zürich.

Køb billet

Den Flyvende Hollænder

13. maj 2018
Richard Wagners opera er et af romantikkens mesterværker, en gribende udforskning af kærlighed, død, renhed og fordømmelse. I denne produktion af Alex Ollé er konflikten mellem godt og ondt en afspejling af en plaget og fængslet sjæl. Hollænderen er fordømt til at sejle over et uendeligt hav til tidernes ende, han ønsker kun at blive frigivet fra sit fordømte fartøj og vende tilbage til et liv på land. Kun en kvindes kærlighed kan forløse ham. Havet, uendeligt og transcendent, bliver en stærk metafor for de ultimative grænser, der pålægges mennesket.
Fra: Teatro Real, Madrid.

Køb billet

Don Pasquale

Tirsdag 19. juni 2018 LIVE
"Tåbeligt er det at gifte sig i alderdommen." Således slutter Don Pasquale med en klog sentens, der ikke mangler ironi, og som opsummerer besættelsen hos sin helt, en rig ældre ungkarl, der er villig til at gifte sig med en ung kvinde, men som bliver bedraget af sin nevø Ernesto og hans unge tilkommende, Norina. Bassen Michele Pertusi synger titelrollen sammen med tenoren Lawrence Brownlee, hvis "instrument med stor skønhed og udtryk" er "perfekt egnet" til de store operaer af Donizetti. Nadine Sierra synger den flirtende og drilagtige Norina.
Fra: Opéra National de Paris.

Køb billet